Bekijk mijn diensten

Standaard pedicurebehandeling

Nagels worden geknipt en verzorgd en eventuele aandoeningen aan de nagels worden behandeld en besproken.

Eeltlocaties worden weggehaald en verzorgd incl. likdoorns, kloven of anderszins. Er wordt op maat advies gegeven als dat nodig is. De behandeling wordt altijd geëindigd met een korte massage. Uw voeten verlaten geheel verzorgd en met een goed advies de salon.

Risicovoeten

De standaard behandeling wordt toegepast, waarbij aandacht wordt besteed aan het betreffende risico aan de voeten. De speciale risicovoeten zijn buiten de oudere, spastische en verwaarloosde voet, de diabetische en reumatische voet. Deze laatste twee kunnen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de verzekering of de ketenzorg. Hierbij is een verwijzing van huisarts en/of podotherapeut nodig. Telefonisch kan ik u hier meer uitleg over geven hoe dat in zijn werk gaat.

Schimmeldiagnostiek

Er is bij mij de mogelijkheid om vast te stellen of we met een schimmel te maken hebben van nagel of huid door een biopt te nemen en naar het laboratorium te sturen in Nijmegen. Daar is een goedkeuring van de huisarts voor nodig. Vaak kan ik gedurende het voortraject van mijn behandelingen en kennis al wel vaststellen of dit zin heeft. Zie verder onder pagina specialisaties.

Nagelbeugels

Bij convexe nagels oftewel tunnelnagels die veel druk geven in de nagelwal waardoor eelt en of likdoorns ontstaan, kunnen nagelbeugels uitkomst bieden. Door het materiaal waarvan de beugels gemaakt zijn en de goede plaatsing, worden deze nagels gecorrigeerd waardoor de druk in de nagelwal afneemt. Het is vanzelfsprekend dat er eerst gekeken dient te worden of uw nagels daarvoor geschikt zijn.

Ortheses

Een orthese is een mogelijkheid om druklocaties te reduceren of op te heffen. Zeer handig bij likdoorns tussen de tenen en bij hamertenen.

Gel nagel

Op een permanent of tijdelijk beschadigde nagel kan de pedicure een gel nagel zetten. De pedicure beoordeelt of de nagel daarvoor in goede conditie is. U ziet hiernaast een voorbeeld voor en na de behandeling. Gel en acryl worden gebruikt bij meer kwetsbare en schimmelnagels. Gel is buigzamer dan acryl en minder kwetsbaar bij stoten van de teen. 

Acryl nagel

Op een permanent of tijdelijk beschadigde nagel kan de pedicure een gel nagel zetten. De pedicure beoordeelt of de nagel daarvoor in goede conditie is. U ziet hiernaast een voorbeeld voor en na de behandeling. Gel en acryl worden gebruikt bij meer kwetsbare en schimmelnagels. Acryl is harder dan gel en kan bij stoten van de teen sneller loslaten.

Vilttechniek

Dit is een middel om een locatie drukvrij te kunnen leggen, met vilt. Dit is echter een tijdelijke oplossing en deze techniek is niet bij iedereen toe te passen. Zo kan wel goed bekeken worden of er een meer definitieve oplossing bestaat, zoals aangepaste zolen of ortheses of anderszins.

Nagels lakken

Indien gewenst kunnen de nagels ook gelakt worden. Zowel in uni als in art. Voor nail-art zijn voorbeelden beschikbaar en individuele wensen zijn te bespreken.

Clean and Green schoenreiniger

Bij iedere pedicure behandeling kunnen uw schoenen bacterie- en schimmelvrij gemaakt worden dmv de Clean and Green UV-OZON schoenreiniger!

De ideale oplossing bij dagelijks gebruik tegen zweetvoetgeuren, schimmelnagels en voetschimmel. Met deze UV-OZON schoenreininger / droger set worden binnen 10 minuten uw schoenen weer bacterie- en schimmelvrij en dus ook reukvrij! Na deze 10 minuten worden de schoenen lekker verwarmt.